Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
  Afdrukweergave

vrije vorm importeren zonder overtrekken?
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 24 jul 2007, 22:14 
Offline

Geregistreerd: 04 maart 2007, 20:49
Berichten: 25
Woonplaats: Zaandam
Het zal wel gewoon niet kunnen, maar wie weet...
ik heb een soort bulb-vorm (wel plat, want het wordt een tafelblad) en ik heb de vorm als jpg geïmporteerd. Hij is gemaakt in coreldraw, juist omdat ik autocad en SU daar niet zo handig voor vind. Is er een manier waardoor ik hem tòch als lijn in de tekening kan krijgen zodat het vlak herkend wordt? Overtrekken is gewoon niet echt een optie omdat ik juist eindeloos op de perfecte curves heb gezeten.
Tanja.


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 24 jul 2007, 22:48 
Offline

Geregistreerd: 02 maart 2007, 20:01
Berichten: 757
Woonplaats: Oss
ik snap niet helemaal wat je bedoeld. Kun je misschien met een plaatje laten zien?
Tot zover ik het snap kun je wel gewoon lijnen trekken op een geimpoteerde foto incl. vlakken.

_________________
truffel


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 25 jul 2007, 10:49 
Site Admin
Avatar gebruiker
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2007, 20:02
Berichten: 1874
Woonplaats: Putte, Belgie
Hoi Tanja,

zoals jij het wil kan het inderdaad niet. Hoe ik het zou oossen is als volgt: importeer in autocad de jpg, trek hem daar over met de tool die gemakkelijk curves maakt, weet even niet meer hoe die heet, hiervan kun je later nog de snappoints verplaatsen zodat ze juist komen te staan. Wat je nog kan proberen (is veel werk) pdf van maken en dan een pdf to dwg converter erop loslaten.

maar 1e optie gaat beter, en dan de dwg in SU importeren. het kan dus wel, maar niet in SU overtrekken... dat wordt niks.

gr.egbert

_________________
Ik help creatieve mensen hun ideeën van een idee of 2D plan naar een 3D visualisatie te evolueren en hier succesvol te zijn. >> http://www.SketchUp3D.be <<


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 25 jul 2007, 21:43 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2007, 18:43
Berichten: 49
Woonplaats: Westervoort
Volgens mij kun je een Coreldraw-bestand exporteren naar dwg en deze dan weer importeren in SU en dan met de plugin Make Faces (ruby) de lijnen ophalen.

_________________
Maak zichtbaar wat zonder jou niet gezien had kunnen worden.


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 25 jul 2007, 22:43 
Offline

Geregistreerd: 04 maart 2007, 20:49
Berichten: 25
Woonplaats: Zaandam
Ik was er al even op vooruit gelopen en ben het geïmporteerde jpg bestand gaan overtrekken in acad...en dat lukte eigenlijk prima en snel, polyline gemaakt en gevuld voor de zekerheid, allemaal ok, maar in SU wordt wel de lijn herkend, niet het vlak...


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 26 jul 2007, 7:57 
Offline

Geregistreerd: 02 maart 2007, 20:01
Berichten: 757
Woonplaats: Oss
tanja schreef:
Ik was er al even op vooruit gelopen en ben het geïmporteerde jpg bestand gaan overtrekken in acad...en dat lukte eigenlijk prima en snel, polyline gemaakt en gevuld voor de zekerheid, allemaal ok, maar in SU wordt wel de lijn herkend, niet het vlak...


Dat probleem ken ik ook. Ik trek dan alles opnieuw over, sommige vlakken worden wel herkend maar de meeste niet. Dan moet ik het stuk voor stuk doen. Ik vermoed dat de lijnen niet helemaal gesloten zijn.

_________________
truffel


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 26 jul 2007, 11:34 
Site Admin
Avatar gebruiker
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2007, 20:02
Berichten: 1874
Woonplaats: Putte, Belgie
als je de dwg in su importeerd is het een groep, maar dat zul je wel weten, zo niet, exploderen en 1 lijtje van de vorm over trekken en je hebt een vlak.

wist je dit al zit er of een hele kleine opening tusen 2 vlakken, su heeft dat probleem wel eens, of het is een ander foutje van su, in dit geval doe ik meestal een lijn door het midden van het figuur, dan ziet hij meestal de helft van het vlak, dan het open deel weer door de helft, etc, etc, etc, meestal moet je dit een keer of 15 doen dan pakt hij wel alles, dan de lijntjes weer wissen, of als dat niet lukt op smooth zetten.

suc6

_________________
Ik help creatieve mensen hun ideeën van een idee of 2D plan naar een 3D visualisatie te evolueren en hier succesvol te zijn. >> http://www.SketchUp3D.be <<


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 26 jul 2007, 21:40 
Offline

Geregistreerd: 04 maart 2007, 20:49
Berichten: 25
Woonplaats: Zaandam
Jawel...er bleek inderdaad een minuscuul gaatje in te zitten, hoewel ik niet begrijp waarom acad wel de hatch pakte. De truuk met de diagonalen bleek daarnaast weer te werken, maar ik was ook vergeten eerst te exploderen.
Dank dus weer. Kan ik nog net mijn deadline voor het weekend halen.
Tanja.
Oh ja, wat is smooth en waar zit het?


Omhoog
 Profiel  
 

BerichtGeplaatst: 26 jul 2007, 22:53 
Site Admin
Avatar gebruiker
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2007, 20:02
Berichten: 1874
Woonplaats: Putte, Belgie
lijntje aanklikken , rechter muisknop smooth

of iets wat erop lijkt... heb ook al 2 weken geen su meer gebruikt... begin bijna te trillen,

hoop dat alles zo lukt.

p.s. tanja, volgens mij zit je mailbox vol, kan je geen mailtje terug sturen, dus ook bij deze , ja ik ben op vakantie, ook nu nog :P

_________________
Ik help creatieve mensen hun ideeën van een idee of 2D plan naar een 3D visualisatie te evolueren en hier succesvol te zijn. >> http://www.SketchUp3D.be <<


Omhoog
 Profiel  
 

Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Style by business web design styles , pozycjonowanie strony pozycjonowanie stron sem
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Design Downloaded from free phpBB themes templates | free website templates downloads | photoshop brushes.
phpBB.nl Vertaling