Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




  • Advertisement

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
  Afdrukweergave

NVIDIA PNY videokaarten
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 13 aug 2009, 22:57 
Offline

Geregistreerd: 13 aug 2009, 22:03
Berichten: 2
Na wat gezoek heb ik op dit forum geen topic gevonden dat over workstation kaarten gaat, enkel of Nvidia of ATI de beste keuze is.
Echter, de PNY serie van Nvidia is nooit besproken. Waarschijnlijk omdat op dit forum vooral amateurs (zoals ik) actief zijn, die dit voor de lol doen. Als je je pc configureert met een (meestal prijzige) workstationkaart is je pc erg specialistisch en alleen goed in 3d modelleer applicaties. Dat terwijl veel mensen er ook games op willen draaien danwel HD video op willen kijken. Dan is een 'normale' videokaart natuurlijk flexibeler. Deze is in staat om prima resultaten neer te zetten in 3d applicaties, én om mooie framerates te halen met games. Een workstation kaart is dan specialistischer en is primair bedoeld voor 3d applicaties.

Op grote computerfora is er vrijwel niets te vinden over deze kaarten, jammer want voor 200 euro heb je er al een, en je progamma zal soepeler lopen dan met een EVGA GTX295 van 3 die prijs. Ik heb zelf een aantal keer met een HP Z800 workstation (met een PNY quadro FX 3800) mogen werken en dat was absoluut een genot. Soepel in en uitzoomen in de meest gedetailleerde CADtekening van een compleet cruiseschip!

Ik gebruik zelf veel 3dsMax9+maya, AutoCad en natuurlijk Sketchup Ik ben ook zelf van plan om de FX570 als derde videokaart (eerste twee zitten in SLI) op een tweede scherm te zetten. Ik zal als er vraag naar is benchmarks posten.

Zijn er mensen met ervaring met, danwel interesse in deze lijn van kaarten?

PS. Ik heb de FireGL serie van ATI niet besproken omdat Nvidia altijd betere prestaties heeft neergezet op dit gebied: review
Site van PNY
Dit is ook mijn eerste post op dit forum, so give me some slack :wink:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  

Re: NVIDIA PNY videokaarten
BerichtGeplaatst: 19 aug 2009, 20:15 
Avatar gebruiker
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2007, 11:46
Berichten: 395
Woonplaats: Deventer
Wat je zelf ookal aangeeft, het is vooral van toepassing als je daadwerkelijk heel veel bezig bent met 3d applicaties en de computer niet gebruikt voor andere doeleinden.

Ik kan me wel voorstellen dat het absoluut zal schelen maar we hebben het hier veel over Sketchup, een programma wat nog nooit heeft gehoord van meerdere processors en 64bit. Te sneu natuurlijk in deze tijd maar wel een feit. Daarbij heeft Sketchup sowieso moeite met wat grotere modellen.

Gebruik je 3dMax of andere wat meer ontwikkelde programma's dan kan ik me zeker voorstellen dat je met zo'n kaart tijdwinst kan behalen. Maar ik denk dat het voor gebruikers van Sketchup nogal een waste of money is (en je kan niet meer lekker gamen ;)) aangezien er een paar basic dingen aan Sketchup gewoon niet geoptimaliseerd zijn.Wordt overigens wel tijd :)

_________________
Thoughts make people. Be Innovative: Think!

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  

Re: NVIDIA PNY videokaarten
BerichtGeplaatst: 21 aug 2009, 17:46 
Offline

Geregistreerd: 13 aug 2009, 22:03
Berichten: 2
Juistem, ik dacht dus dat Google (net zoals bv. Autodesk) wel een beetje meeging met z'n tijd. Maar het blijkt dus dat op dit moment het ideale SU systeem een (schrik niet) pentium IV @± 4,5 GHZ heeft. Dit omdat hij totaal geen gebruik zal maken van de andere cores. Het zal wel komen doordat het freeware is.. Het is heel erg jammer, want op die manier vormen de instelling en de 32bit setup de bottleneck in elk modern systeem. En een bottleneck in je software is écht vervelend omdat je dan 100% afhankelijk bent van updates en patches.

Hmm, en google houdt ook z'n mondje dicht over eventuele updates. Ik zeg: massaal lobby'en.
Als Google nou met in SU8 64bit setup en multiple core ondersteuning doorvoert dan kunnen de modellen ook groter worden zonder dat de beeldkwaliteit of framerate achteruit gaat.

Tot nu toe kan je dus met SU ontzettend mooie dingen maken, maar het blijft allemaal natuurlijk voor de amateur.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  

Re: NVIDIA PNY videokaarten
BerichtGeplaatst: 24 aug 2009, 19:11 
Offline

Geregistreerd: 22 okt 2007, 4:40
Berichten: 156
Ey Papi,

Dit onderwerp komt inderdaad niet echt voor hier nee..ik denk omdat we ons liever bezig houden met mooie plaatjes te maken dan de techniek die erachter zit (daar google ik wel naar op got-forum).

Maar ik heb wel ooit een FX350 kaart gehad in een Dell laptop en die werkte erg fijn inderdaad. Daarna heb ik mn mac gekocht met daarin een 'NVIDIA GeForce 9400M/NVIDIA GeForce 9600M GT' die je kan switchen tussen normale activiteiten en zware prestaties. Heb het idee dat die toch wel sneller is dan de FX, maar die is intussen ook al oud natuurlijk.
Vaste computer is geen optie dus kaarten vervangen ook niet :wink:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  

Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 16 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Style by business web design styles , pozycjonowanie strony pozycjonowanie stron sem
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Design Downloaded from free phpBB themes templates | free website templates downloads | photoshop brushes.
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO